Prajitura pufoasa cu prune

de Geanina87 in Prajituri, 9 Noi 2012 | 10274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • prune in suc propriu (din conserva)
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri de ulei
  • 3 linguri de lapte
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu prune:

Se iau prunele, se scot samburii si se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile si praful de sare se bat spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, uleiul si 3 linguri de lapte, dupa care se incorporeaza cu albusurile amestecand incet cu un tel. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in ploaie peste compozitia de oua, amestecand cu grija. La final se pune esenta de vanilie si se rastoarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Abia apoi se asaza prunele. Se da la cuptorul preincalzit la 180° pana se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.

TIPS-URI

1

Pentru o tava normala de aragaz este nevoie sa dublati cantitatile ingredientelor.Tava mea e micuta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu prune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si piersici